понедељак, 15 July 2024
 • Izabrani lekar
  Izabrani lekar

  Изабарани лекар је лекар опште медицине,  педијатар, гинеколог, стоматолог кога Ви добровољно бирате и који се брине о Вашем здрављу.

   

 • Fizička aktivnost
  Fizička aktivnost

  ИНВЕСТИРАЈТЕ У СВОЈУ БУДУЋНОСТ, БУДИТЕ ФИЗИЧКИ АКТИВНИ!

   

 • Zdrava ishrana
  Zdrava ishrana

  ЗДРАВА ИСХРАНА ЈЕ ПУТ ДО ДУГОВЕЧНОСТИ!

   

 • Preventivni pregled
  Preventivni pregled

  ПРЕВЕНТИВНИМ ПРЕГЛЕДОМ ШТИТИМО НАШЕ ЗДРАВЉЕ И ОПХОДИМО СЕ ОДГОВОРНО ПРЕМА НАШЕМ ОРГАНИЗМУ

   

 • Sreća je zdravlje
  Sreća je zdravlje

  БУДИТЕ ЗДРАВИ СРЕЋНИ И НАСМЕЈАНИ. ЗДРАВЉЕ ЈЕ НАЈВЕЋЕ БОГАТСТВО.

   

 • Dom zdravlja Bor
  Dom zdravlja Bor

  ДОБРО ДОШЛИ У ДОМ ЗДРАВЉА БОР

  Данас је у Бору одржана презентација као пример добре праксе, примене програма Подстицајно родитељство кроз игру. Отворена је Школа родитељства на темељима Пројекта. Уз подршку представника Института за јавно здравље Батут др Мирјана Зивковиц-Суловиц, уз директорицу КМСЗТС Весна Јоцић, уз УНИЦЕФ Мила Вуковиц Јовановиц, уз СКГО Соња Вујин, уз Ивану Михић Хармонија, уз Кристина Недељковиц начелница патроназне службе ДЗ Нови Сад, уз координатора Тамара Пауновић, уз представнике градске власти,уз директорицу Дома Здравља Бор др Весна Радосављевић град Бор и ДЗ Бор и служба Поливалентна Патронажа ДЗ Бор добили све похвале .

Од нас уче други градови! Данас су са нама били из Новог Сада, Крагујевца, Ниша, Зрењанина, Вршца, Великог Градишта, Бољевца, Сврљига, Беле Паланке, Мајданпека, Књажевца. 

 
 P10P12P11
P2P9p1
P4P5P6P8P7
Polivalentna Patronaza DZ Bor 
Nastavljamo sa radom psihofizicke pripreme trudnica za porođaj. Ovih dana očekujemo novi prostor, potpuno adaptiran i opremljen za rad .

vezbe

03.11.2022. У 18h крећемо са психофизичком припремом трудица за порођај. Наше едуковане сестре Љубинка Буба Митиц  и Спасић Надежда  крећу са радом. А све заинтересоване труднице морају имати потврду изабраног гинеколога. Све најбоље, пожељно је да и партнери будући очеви буду укључени 

Велики поздрав до тада

 vezba

Нова сазнања, организација на нивоу, отишли смо препуни утисака!

Наша директорица је истакла значај Поливалентне Патронаже Дома здравља Бор. Служба Поливалентне патронаже је представљена као пример добре праксе. Идемо као модел другим Патронажним службама, ту смо да помогнемо.

diratm1atmpost

Овако смо почели, са циљем јачања и развоја родитељства и то ћемо приказати 06.10. 2022. у Новом Саду. Унапређење рада ППС у Бору биће презентовано нашим колегама из других градова.

pod10pod11pod12pod13            

pod14

Подстицајно родитељство, други дан, знање је моћ Борски тим међу најбољима!

pod8

Представници здравства ,социјалне заштите и предшколског образовања у Програму подстицајно родитељство

 pod6       pod7

Јоš једна донација из Института за јавно здравље Батут. Захваљујемо се др Снежани Плавшић  и Зорки Флоренце

pod5 

Умрежавање саветовалишта за бебе, саветовалишта за труднице и патронаже.

Подељени таблети за видео саветовања

Уручен таблет сестри из саветовалишта за бебе која је похађала обуку Подстицајно родитељство у организацији Хармоније Нови Сад. Видео саветовања су у току. Хоризонтално умрежавање педијатрије, гинекологије и патронаже је успостављено.

pod9

Донација града Бор кроз програм Подстицајно родитељство-Тамара Пауновић.

pod3   pod4

       pod

             У току је набавка нове опреме за рад Поливалентне патронажне службе  којом ћемо вршити анкетирање родитеља. Желимо да вам приближимо наше услуге. Основни циљ је развој респонзивог родитељства.

pod2

Поливалентна Патронажа ДЗ Бор кроз програм Подстицајно родитељство патронажне сестре обавиле анкетирање 190 породица На основу одговара родитеља добили смо резултате о темама које ће се реализовати кроз Програм подстицајно родитељство у граду Бору. Сајт Дома Здравља Бор транспарентно и јавно приказује све информацијео кретању програма. Најсавременију опрему смо добили од града Бора, очекујемо адаптацију простора и након тога крећемо са применом Програма кроз радионичарски рад 

Овом приликом захваљујемо се градоначелнику Бора  и координатору Тамара Пауновић  као и директорици Дома Здравља Бор, Весни Радосављевић

Програм подстицајно родитељство корак даље !

У току је едукација сестара гинеколошко акушерске сестре Љубинке Митић  и више медицинске сестре Надежде Спасић за програм психофизичка припрема трудница за порођај. Након едукације сестара наше труднице имаће могућност да похађају ову обуку.

Циљ ове обуке јесте припремити труднице за порођај, за тај најдивнији дан који постоји у животу родитеља!

Наравно огромна захвалност др Мирјани Живковић-Шуловић  из Института за јавно здравље Батут која нам је дала смернице како то све да организујемо

 buba         nada

[Form anketa not found!]