понедељак, 15 July 2024
 • Izabrani lekar
  Izabrani lekar

  Изабарани лекар је лекар опште медицине,  педијатар, гинеколог, стоматолог кога Ви добровољно бирате и који се брине о Вашем здрављу.

   

 • Fizička aktivnost
  Fizička aktivnost

  ИНВЕСТИРАЈТЕ У СВОЈУ БУДУЋНОСТ, БУДИТЕ ФИЗИЧКИ АКТИВНИ!

   

 • Zdrava ishrana
  Zdrava ishrana

  ЗДРАВА ИСХРАНА ЈЕ ПУТ ДО ДУГОВЕЧНОСТИ!

   

 • Preventivni pregled
  Preventivni pregled

  ПРЕВЕНТИВНИМ ПРЕГЛЕДОМ ШТИТИМО НАШЕ ЗДРАВЉЕ И ОПХОДИМО СЕ ОДГОВОРНО ПРЕМА НАШЕМ ОРГАНИЗМУ

   

 • Sreća je zdravlje
  Sreća je zdravlje

  БУДИТЕ ЗДРАВИ СРЕЋНИ И НАСМЕЈАНИ. ЗДРАВЉЕ ЈЕ НАЈВЕЋЕ БОГАТСТВО.

   

 • Dom zdravlja Bor
  Dom zdravlja Bor

  ДОБРО ДОШЛИ У ДОМ ЗДРАВЉА БОР

Тема:          Здравље труднице

Предавачи: Светлана Видаић, специјалиста здравствене неге

Весна Петровић, педијатријска сестра

Кроз Школу Родитељства 28.03.2024. год. одржана је  радионица са трудницама и партнерима уживо и online sa темом Здравље труднице и значај правилне исхране са освртом на огроман утицај партнера као подршке у пренаталном и постнаталном периоду.

Интерактивна радионица је имала за циљ развој партнерски односа, стварање здраве интеракције између партнера и усмеравање ка истим животним догађајима који их прате и повезују. Сам период трудноће жене врло је важан за њено ментално стање на које итекако утиче присуство партнера и његово активно учешће у сваком тренутку њеног другог стања.

 Са учесницима радионице разговорали смо о менталном стању у трудноћи, о исхрани и  постпорођајном стању. 

Током трудноће, основне препоруке за исхрану су исте као и када нисте трудни - пуно воћа, поврћа, орашастог поврћа, протеина и здравих масти. Ипак, неке намирнице представљају посебан ризик када је друго  стање у питању. Уношење што разноврсније хране, али довољно термички обрађене је веома битно за здравље труднице али и бебу која у периоду трудноће све хранљиве материје прикупља од мајке.

Анализирани су домени подстицајне неге и сликовито приказани примери респонсивних реакција родитеља током храњења деце. Након реализованог предавања дати су одговори на  питања која су присутни имали.