понедељак, 15 July 2024
 • Izabrani lekar
  Izabrani lekar

  Изабарани лекар је лекар опште медицине,  педијатар, гинеколог, стоматолог кога Ви добровољно бирате и који се брине о Вашем здрављу.

   

 • Fizička aktivnost
  Fizička aktivnost

  ИНВЕСТИРАЈТЕ У СВОЈУ БУДУЋНОСТ, БУДИТЕ ФИЗИЧКИ АКТИВНИ!

   

 • Zdrava ishrana
  Zdrava ishrana

  ЗДРАВА ИСХРАНА ЈЕ ПУТ ДО ДУГОВЕЧНОСТИ!

   

 • Preventivni pregled
  Preventivni pregled

  ПРЕВЕНТИВНИМ ПРЕГЛЕДОМ ШТИТИМО НАШЕ ЗДРАВЉЕ И ОПХОДИМО СЕ ОДГОВОРНО ПРЕМА НАШЕМ ОРГАНИЗМУ

   

 • Sreća je zdravlje
  Sreća je zdravlje

  БУДИТЕ ЗДРАВИ СРЕЋНИ И НАСМЕЈАНИ. ЗДРАВЉЕ ЈЕ НАЈВЕЋЕ БОГАТСТВО.

   

 • Dom zdravlja Bor
  Dom zdravlja Bor

  ДОБРО ДОШЛИ У ДОМ ЗДРАВЉА БОР

Predavač:   Maja Radovanović, diplomirani ekonomista

Tema:        Zavisnost od digitalne tehnologije

Kroz Roditeljski kutak održano online predavanje na temu Zavisnost od digitalne tehnologije.Predavanje je bilo interaktivnog tipa učešćem predavača i roditelja.

Osvrt zavisnosti od digitalne tehnologije bilo je ka deci, jer je sve više dece usmereno na korišćenje digitalnih uređaja a sve manje imaju interesovanja za igru.

Deca su kao najosetljiviji deo našeg društva najpodložnija uticajima spoljašnje sredine, a sve češće informacijama koje dobijaju preko mobilnih telefona / tableta-putem interneta, društvenih mreža ili igrica.

Slušajući iskustva sa kojima se susreću roditelji, što u odrastanju svog deteta ili dece u njihovom okruženju, došli smo do zaključka da se deca što više moraju okrenuti igri i boravku u prirodi.

Vreme koje deca provode napolju je dragocena prilika da nauče kako da se ponašaju u različitim situacijama i da se snađu. Potrebno im je vreme i prostor u kojem bi mogli da razviju sopstvenu svest i veštine.

U svojoj igri deca stvaraju svoj svet i dele ga sa svojim vršnjacima. U slobodnoj interakciji sa drugarima, deca imaju jedinstvenu priliku da istražuju svet i nauče da svoje misli i zapažanja formulišu.

Ukazali smo na „opasnosti života u online prostoru“ kojem deca mogu biti izložena tokom korišćenja interneta, a koji može biti vrloneprijatan, uznemirujući ili zastrašujući za dete, posebno u periodu ranog razvoja.